Latvijas tīmekļa informācijas integrācija. Teorija un prakse - Kuzmins, Vladimirs (Latvijas Universitāte, 2007)
Šajā darbā tiek apskatīta un pētīta Latvijas tīmekļa informācijas integrācijas problēma, kurai tiek doti divi radniecīgi risinājumi. Viens no tiem ir šī darba ietvaros radīta programmatūra, bet otrs - gatavs risinājums, kas balstīts uz semantiskā tīmekļa idejām un tehnoloģijām. Gan realizētā, gan gatavā sistēma paredzēta datu iegūšanai no tīmekļa un to vēlākai pārlūkošanai. Darbā abi risinājumi tiek praktiski pielietoti, analizējot iegūtos rezultātus. Noslēgumā izmantotās sistēmas tiek salīdzinātas, piedāvājot funkcionālas attīstības idejas un to realizācijas novērtējumus.

Latvian Web information integration problem is described and researched in this work, where two similar solutions of it are given. One of them is the software created within the scope of this work, another – complete solution, which is based on semantic web ideas and technologies. Implemented and complete systems are made for data extraction from the Web to browse it later. Both solutions are practically used in this work, analysing extracted results. Finally used systems are being compared, introducing ideas of functional development and implementation estimation.
Latvian Web data integration. Theory and praxis
Keywords: Datorzinātne