Projekts - uzņēmuma "Pedants"izveidošana - Kurme, Līga (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba ideja ir uzkopšanas uzņēmuma izveide. Uzņēmums tiks darbosies Vidzemē, Madonas un tam apkārt esošajos novados, nodrošinot pakalpojumu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Uzņēmuma dibināšanā tiks izmantoti līdzekļi no uzņēmuma īpašnieces uzkrājumiem, nepiesaistot papildus aizņemto kapitālu. Projekta idejas realizēšana un potenciālie saimnieciskās darbības rezultāti ir izklāstīti 7 nodaļās. Pirmajā nodaļā tiek paskaidrota projekta ideja, tā aktualitāte un uzkopšanas uzņēmuma nepieciešamība iedzīvotāju vajadzību apmierināšanai. Tiek definēts uzņēmuma darbības virziens un galvenie apsvērumi pakalpojuma nodrošināšanā. Otrajā nodaļā tiek izvēlēta uzņēmuma darbībai atbilstošākā uzņēmējdarbības forma, raksturotas izvēlētās darbības formas priekšrocības un alternatīvās izvēles, balstoties uz Latvijas Republikas Komerclikumā noteiktajām komercdarbības formām. Izvēlētā komercdarbības forma ir SIA), uzņēmuma pamatkapitāls – 9000 EUR. Trešajā nodaļā tiek veikta nozares izpēte – tās attīstība iepriekšējo trīs gadu periodā un tiek analizēta nozares nākotnes attīstības vīzija. Ceturtā nodaļa atspoguļo uzņēmuma darbības virzienu – pakalpojumu raksturojums, izejvielu raksturojums. Nodaļā tiek veiktas prognozes par pakalpojuma nodrošināšanai nepieciešamo laiku un darbinieku iesaiste pakalpojuma sniegšanā. Piektā nodaļa atspoguļo plānoto uzņēmuma mārketinga stratēģiju un uzņēmuma vides analīzi. Sestajā nodaļā autore izstrādājusi projekta finanšu plānu trīs gadu un sešu mēnešu periodam (2021.gada 1.jūlijs – 2024.gada 31.decembris). Uzņēmuma ieņēmumi balstīti uz pieņēmumiem par klientu skaita apjomu periodā. Finanšu plāns ietver naudas plūsmas, peļņas/zaudējumu pārskatu un bilanci. Septītajā nodaļā - Izvērtējot uzņēmuma riskus, autore ir identificējusi 10 galvenos uzņēmuma riskus, kas varētu apdraudēt uzņēmuma darbību gan pirmajos trīs darbības gados, riski ar visaugstāko riska reitingu - personālvadības risks, reputācijas risks, operacionālais risks, konkurences risks.

The idea of the master's thesis is to create a cleaning company. The company will operate in Vidzeme, Madona and surrounding counties, providing cleaning services both to privat persons and service providers. Establishment of the comopany will be funded with personal savings without involvement of external investors or borrowed capital. The idea of the project and expected outcome is described in seven chapters on the Master’s theses. Chapter one explains the idea of the project, its topicality and the need for a cleaning company to meet the needs of the population. The direction of the company's activity and the main considerations in the provision of the service are defined. Chapter two selects the most appropriate form of business for the company's operations, describes the advantages of the chosen form of activity. Selected form of businss is Limited liabilities company (Ltd.), share capital 9000 EUR. In the chapter three the industry is researched - its development in the previous three years and the vision of the future development of the industry is analyzed. Chapter four reflects the direction of the company's activity - describing provided services, used equipment and materials Chapter five presents the company's planned marketing strategy and analysis of the company's environment. In the sixth chapter, the author has developed a project financial plan for a period of three years and six months (July 1, 2021 - December 31, 2024). The company's revenue is based on assumptions about the number of customers during the period. The financial plan includes a cash flow statement, a profit and loss report and a balance sheet. In the chapter seven - evaluating the company's risks, the author has identified 10 main company risks that could endanger the company's operations in the first three years of operation, risks with the highest risk rating - personnel management risk, reputation risk, operational risk, competition risk.
Project: Establishment of company "Pedants"
Keywords: Finanses un kredīts; uzkopšana; tīrīšana; uzkopšanas serviss; uzņēmums; pedants