Tehniskās analīzes izmantošana valūtas kursa dinamikas prognozēšanā - Enikovs, Aleksejs (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma – Tehniskās analīzes izmantošana valūtas kursa dinamikas prognozēšanā – izvēlēta, lai izpētītu, kā izmantojot tehniskās analīzes metodes ir iespējams prognozēt valūtas kursa dinamiku. Bakalaura darba mērķis - izmantojot valūtas tirgus tehniskās analīzes metodes izstrādāt šīs analīzes stratēģiju valūtas kursa dinamikas prognozēšanai vienam mēnesim. Pirmajā nodaļā tika izpētīti tehniskās analīzes teorētiskie aspekti. Otrajā nodaļā tika veikta valūtas kursa eiro/dolārs tehniskā analīze un izstrādāts tehniskās analīzes stratēģijas algoritms. Trešajā nodaļā izstrādātā tehniskās analīzes stratēģija tika izmantota valūtas tirgus prognozēšanā. Rezultātā tika noskaidrots, ka ar izstrādāto stratēģiju ir iespējams prognozēt valūtas kursa dinamiku, tomēr nav ieteicams izmantot šo stratēģiju valūtas kursa dinamikas prognozēšanā beztrendu situācijās. Darbā ir 36 attēli, 69 lappuses, 22 izmantotās literatūras avoti un 2 pielikumi. Atslēgvārdi: valūtas tirgus, tehniskā analīze, valūtas kursa dinamika, prognozēšana, stratēģijas algoritms.

The topic of this Bachelor Thesis is usage of technical analysis for the forecasting of currency exchange dynamics. This topic was chosen to research how to implement Forex dynamics forecasting with the use of technical analysis methods. The goal of the Bachelor Thesis is to develop a strategy for Forex forecasting for a month ahead using the technical analysis tools. The first part of the Thesis looks into theoretical aspects of technical analysis. The second part deals with EUR/USD pair technical analysis and describes the development of technical analysis strategy algorythm. The third part elaborates on application of devised technical analysis strategy to currency exchange forecasting. The conclusion part enlightens how to do Forex forecasting applying the developed strategy, however it is not advised to use the strategy for forecasting purposes in trend-free environment. The Thesis contains 36 graphs, 69 pages, 22 literature sources and 2 appendixes. Key words: Forex, technical analysis, currency rate dynamics, forecasting, strategy algorythm.
Usage of technical analysis for the forecasting of currency exchange dynamics
Keywords: Vadībzinātne