Īpaši aizsargājamās dabas teritorijas kā tūristu piesaiste Vidzemes piekrastē - Avdjukeviča, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs ir par īpaši aizsargājamo dabas teritoriju nozīmi tūrisma nozares darbībā Vidzemes piekrastē. Vieni no nozīmīgākajiem tūrisma resursiem Latvijā ir piekrastes zona un īpaši aizsargājamās dabas teritorijas. Vidzemes piekrastes posms ir bagāts dabas daudzveidības ziņā, līdz ar to daudziem cilvēkiem šis reģions ir nozīmīgs tūrisma galamērķis. Darbā tiek raksturota dabas aizsardzības sistēma gan Latvijas, gan pasaules kontekstā, aprakstīta Vidzemes piekraste un tajā esošās īpaši aizsargājamās dabas teritorijas un objekti. Rezultātu daļā tiek aprakstītas tūrisma iespējas Vidzemes piekrastes esošajās pašvaldībās un analizēta īpaši aizsargājamo dabas teritoriju kā tūrisma galamērķa loma iedzīvotāju skatījumā. Atslēgas vārdi: īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, tūrisms, tūrisma piedāvājums, Vidzemes piekraste.

Bachelor thesis is about protected nature territories importance of the tourism sector at Vidzeme coast. Coastal zone and protected nature territories are one of the most important tourism resources in Latvia. Coast of Vidzeme is rich in natural diversity, so this region is an important travel destination for many people. The paper characterizes the nature protection system of both the Latvian and global context, describes the Vidzeme coast and protected nature territories and objects in it. The tourism opportunities at Vidzeme coast and the significance of protected nature territories as a tourism destination in the view of people are described and analyzed in the section of results. Keywords: protected nature territories, tourism, tourism offer, Vidzeme coast.
Protected nature territories as a tourist attraction at Vidzeme coast
Keywords: Ģeogrāfija