Pētnieciskie darbi matemātikā pamatskolas klasēm un to vērtēšana - Levina, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā „Pētnieciskie darbi matemātikā pamatskolas klasēm un to vērtēšana” tiek aplūkots, kāda ir pētniecisko darbu loma mācību procesā, tiek akcentēta starppriekšmetu saikne, tiek aplūkoti ESF projekta „Dabaszinātnes un matemātika” laikā izstrādātie atbalsta materiāli skolotājiem, īpašu uzmanību pievēršot pētnieciskajiem darbiem un to aprobācijai. Darbā apskatīta vērtēšanas loma mācību procesā, izstrādāta pētnieciskās darbības vērtēšanas tabula. Maģistra darbs satur arī autora izstrādātos pētnieciskos darbus pamatskolas klasēm ar vērtēšanas kritērijiem, kas noderēs matemātikas skolotājiem mācību procesā. Maģistra darbs izmantojams kā metodisks palīglīdzeklis pamatskolas matemātikas skolotājiem. Atslēgvārdi: atbalsta materiāli skolotājiem, pētnieciskie darbi matemātikā, vērtēšana.

In the master's thesis “Research problems in mathematics for elementary school and its assessment” considered the role of research problems in the educational process and emphasize the relationship between subjects, examined support material for teachers, developed during the ESF project “Science and Mathematics”, focusing on research problems and their testing. In the thesis is considered the role of assessment in the educational process and is developed system of criteria for assessment of research activities. Master's thesis also includes research problems for elementary school developed by the author and the assessment criteria for them, which will be useful for teachers of mathematics in the educational process. Master's thesis is a methodical aid for teachers of mathematics for elementary school. Keywords: support material for teachers, research problems in mathematics, assessment.
Research problems in mathematics for elementary school and its assessment
Keywords: Matemātika