IT treniņu uzdevumu veidošana - Bendrāte, Laura (Latvijas Universitāte, 2018)
Mākoņpakalpojumi sevī ietver daudz un dažādus virtuālos pakalpojumus. Viens no tiem ir virtuālās infrastruktūras veidošana, kur iespējams izveidot visdažādākās tīkla un virtuālo servisu sistēmas, kas ne tikai tiek īstenoti uzņēmumos, bet arī lieti noder datortīklu mācību apguvē. Darba mērķis ir izveidot IT treniņu uzdevumus jeb virtuālās laboratorijas, datortīklu apguvei laboratoriju izstrādes vidē. Darba gaitā ir iepazīta OpenStack orķestrēšanas komponentes Heat veidņu veidošana un apgūta virtuālo laboratoriju veidošana OpenStack vidē. Darba laikā tika izveidotas strādājošas virtuālās laboratorijas ar atšķirīgu to infrastruktūras sistēmu.

Cloud services include many different virtual services. One of them is the development of a virtual infrastructure, where is possible to create a wide range of network and virtual service systems, which are not only implemented in companies, but are also being used to learn and develop skills in computer networking. The goal of this work is to create IT training tasks, or virtual laboratories, for acquiring computer networks in a laboratory development environment. During the research author got to know OpenStack Heat template creation and mastered OpenStack system which was used to create virtual laboratories. During this work working virtual laboratories with different infrastructure were made.
Developing IT training tasks
Keywords: Datorzinātne; Heat; Openstack; virtualizācija; virtuālā laboratorija