Politiskās komunikācijas ietekme uz partijas tēlu: Partijas "Saskaņa" gadījums Krievijas kara Ukrainā laikā - Ruskule, Anna Luīze (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir "Politiskās komunikācijas ietekme uz partijas tēlu: Partijas "Saskaņa" gadījums Krievijas kara Ukrainā laikā". Darba mērķis ir izpētīt un noteikt, kā mainās sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” tēls Latvijas sabiedrībā un medijos līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā 2022. gada 24. februārī. Mērķa sasniegšanai izvirzīti trīs pētnieciskie jautājumi, uz kuriem atbildes tika meklētas, balstoties gan uz teorētisko bāzi - politisko un krīzes komunikācijas teoriju, izpētot, kā mainās komunikācija krīzes laikā, šajā gadījumā - kara laikā, kā arī priekšvēlēšanu laikā. Svarīgs aspekts darbā pievērsts arī Latvijai kā divkopienu sabiedrībai. Lai iegūtu pēc iespējas objektīvākus rezultātus pētījumam, pētījuma daļā tika izvēlēts Latvijas vadošais ziņu portāls “Delfi” un portāla versija krievu valodā “Rus.Delfi”. Pētījumā iekļautās pētniecības metodes – kontentanalīze, Semantiskais diferenciālis un aptauja. Pētījuma rezultāti atklāti divu ziņu portālu publikācijās, kā arī sociālo mediju lietotāju vērtējumā. Pētījuma rezultātā pierādījās, ka politiskās partijas “Saskaņa” tēls pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ir negatīvs, īpaši respondentu vidū, taču partijas publiskie ziņojumi veicinājuši partijas tēla iekļaušanos valstiski vērstā virzienā, nevis pretvalstiskā.

The topic of my bachelor thesis is "The influence of political communication on the image of a party: The case of the party "Unity" during the Russian war in Ukraine". The aim of the thesis is to investigate and determine how the image of the social democratic party "Harmony" changes in Latvian society and media with the Russian invasion of Ukraine on 24 February 2022. To achieve this goal, three research questions have been raised, the answers to which have been sought on the basis of the theoretical basis - political and crisis communication theory, by examining how political communication changes during a crisis, in this case - during a war, as well as during the pre-election period. Latvia as a bicommunal society is also an important aspect of the work. In order to obtain the most objective results for the research, the leading Latvian news portal “Delfi” and the Russian version “Rus.Delfi” were selected for the research part. The research methods included in the study are content analysis, semantic differential and survey. The results of the research are revealed in the publications of the two news portals, as well as in the evaluation of social media users. The research showed that the image of the political party "Unity" after the Russian invasion of Ukraine is negative, especially among the respondents, but the public messages of the party have contributed to the party's image becoming more pro-state than anti-state.
The influence of political communication on the image of the party: The case of the "Unity" during the Russian war in Ukraine
Keywords: Komunikācijas zinātne; politiskā partija “Saskaņa; politiskā komunikācija; 14. Saeimas vēlēšanas; Krievijas iebrukums Ukrainā