Perifērās redzes treniņi ar statiskiem un dinamiskiem stimuliem basketbolistiem - Viļuma, Madara (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 64 lappusēm, satur 21 attēlu, 45 grafikus un 25 literatūras avotus. Darba mērķis ir novērtēt redzes treniņu ietekmi uz pamanīšanu perifērijā ar statiskiem un dinamiskiem stimuliem, analizējot eksperimenta dalībnieku rezultātu izmaiņas treniņu periodā. Eksperimentā piedalījās 16 dalībnieki. 8 dalībniekiem perifērās uztveres treniņi tika veikti ar statiskiem stimuliem, 8 dalībniekiem ar dinamiskiem stimuliem. Eksperiments tika veikts ar divām datorprogrammām, no kurām tika iegūti vajadzīgie dati. Ne visiem dalībniekiem tika novēroti statistiski nozīmīgi perifērās uztveres uzlabojumi treniņu periodā. Efektīvākus rezultātus uzrādīja treniņi ar dinamiskiem stimuliem. Atslēgas vārdi: redzes treniņi, sporta redze, perifērā uztvere, statiski un dinamiski stimuli

Master`s thesis was written in Latvian, on 64 pages and contains 21 images, 45 graphs and 23 references. The purpose of this study is to evaluate vision training effect with static and dynamic stimuli on peripheral awareness by analysing participants performance changes in training process. 16 subjects participated in this study. The experiment was performed with two computer programs from which all needed data was collected. 8 of them peripheral vision trainings performed with static stimuli, but other 8 with dynamic stimuli. Not all participants shown statistically significant improvement in peripheral awareness during training program. Most effective results shown vision trainings with dynamic stimuli. Key words: vision training, sports vision, peripheral awearness, static and dynamic stimuli
Peripheral vision training with static and dynamic stimuli of basketball players
Keywords: Fizika