Automātiskās plauktu sistēmas zāļu uzglabāšanai, vienlaicīgai komplektēšanai no vairākiem plauktu kanāliem un izsniegšanai farmaceitiem izstrādes projekts - Bogdanovičs, Viktors (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba mērķis ir veicināt jauno tehnoloģiju pielietošanu Latvijas aptiekās gala pircēju apkalpošanas kvalitātes un ātruma nodrošināšanai. Maģistra darba ietvaros veikta Latvijas farmaceitisko izstrādājumu mazumtirdzniecības nozares izpēte un to esošas situācijas analīze. Veikti iedzīvotāju un nozares strādājošo profesionālu aptaujas. Izpētes gaitā tika izvirzīta konkrēta problēma – “nespēja optimizēt tehniskās operācijas”. Konkrētas problēmas risinājumu darba autors piedāvā projekta veidā un sagatavoja projekta rokasgrāmatu. Darba rezultātā ir izstrādāts projekts ar nosaukumu “Automātiskā plauktu sistēma zāļu uzglabāšanai, vairāku zāļu vienlaicīgai komplektēšanai un izsniegšanai farmaceitiem”.

The Aim of the Master's thesis is to promote the application of new technologies in Latvian pharmacies to ensure the quality and speed of end customer service. Within the framework of the Master's thesis, the research of the Latvian pharmaceutical retail trade sector and the analysis of their current situation were performed. Surveys of residents and professionals working in the field have been conducted. In the course of the research, a specific problem was raised - "inability to optimize technical operations". The author of the work offers a solution to a specific problem in the form of a project and prepared a project manual. As a result of the work, a project entitled “Automatic shelving system for storage of medicines, simultaneous assembly of several medicines and dispensing to pharmacists” has been developed.
Development project for automatic shelf for storage of medicines, simultaneous assembly from several channels and distribution to pharmacists
Keywords: Vadībzinātne; Aptiekas; Projekti; Iekārtas; Automatizācija