Uzņēmuma SIA "X" finanšu pārskatu revīzija - Virse, Anda (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba temats ir “Uzņēmuma SIA “X” finanšu pārskatu revīzija.” Maģistra darba mērķis ir balstoties uz analītiskām procedūrām, veikt uzņēmuma SIA „X” finanšu pārskatu revīziju, novērtēt finanšu rādītājus, sniegt atzinumu, izstrādāt secinājumus un priekšlikumus uzņēmuma darbības uzlabošanai. Maģistra darbs sadalīts trīs nodaļās. Darba teorētiskajā daļa ir sniegts finanšu pārskatu revīzijas procesa raksturojums un pamatinformācija par uzņemumu SIA „X”. Praktiskajā daļā darba autore novērtēja revīzijas risku un veica būtiskuma aprēķinu, sastādija revīzijas programmas un analītiskās procedūras, veica uzņēmuma SIA „X” finanšu analīzi un iegūtos rezultātus salīdzināja ar nozares vidējiem rādītājiem, darba noslēgumā apkopoja revīzijas rezultātus sniedza secinājumus un priekšlikumus. Izvēloties maģistra darba tēmu, darba autore vēlējās parādīt, cik nozīmīga un vērtīga ir finanšu pārskatu revīzija uzņēmumos. Maģistra darba apjoms ir 132 lappuses, tas sastāv no 3 daļām, 21 tabulas, 16 attēliem, 20 pielikumiem. Atslēgvārdi: revīzija, finanšu pārskats, staptautiskie revīzijas standarti, revīzijas process, finanšu analīze, analītiskās procedūras, revidents.

Master's thesis subject is “Auditing of accounts for company “X””. Master's thesis goal, are based on analytical procedures, carrying out the financial statements audit for the company „X”, assessment of financial indicators, providing opinion as well as drawing conclusions and recommendations for improvement of company. Master's thesis, are divided into three sections. In the theoretical part of thesis information on financial statements and auditing process as well the basic information about company „X” are given. In practical part of the thesis author assesses auditing risk and materiality calculation is performed. Author drew up auditing programs and analytical procedures, company`s „X” financial analysis was carried out and results obtained were compared with the industry average, in the end of the thesis author summarized the audit results and presented conclusions and proposals. By choosing, a Master's thesis topic author sought to demonstrate the importance and value of financial statements audits in firms. Master's thesis volume is 132 pages, it consists of three parts, 21 tables, pictures 16 and 20 attachments. Keywords: audit, financial statements, international auditing standards, audit process, financial analysis, analytical procedures, auditor.
Auditing of accounts for company "X"
Keywords: Ekonomika; revīzija; finanšu pārskats; starptautiskie revīzijas standarti; revīzijas process; analītiskās procedūras