Latvijas armijas Latgales artilērijas pulka nozīme Krustpils garnizona sabiedriskajā dzīvē, 1921.-1940. - Barbina, Monta (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Latvijas armijas Latgales artilērijas pulka nozīme Krustpils garnizona sabiedriskajā dzīvē, 1921.-1940.” mērķis bija novērtēt, kāda nozīme Latgales artilērijas pulkam ir bijusi Krustpils garnizona sabiedriskajā dzīvē. Latgales artilērijas pulks bija viens no 6 Latvijas armijas artilērijas pulkiem. Atrodoties savā pastāvīgās dislokācijas vietā Krustpilī pulks, paralēli saviem tiešajiem dienesta pienākumiem, bija atstājis ļoti lielu iespaidu arī uz garnizona sabiedrisko dzīvi. Pulka pārstāvji darbojās gan garnizona sabiedriskajās organizācijās, gan paši bija tā sabiedriskās dzīves veidotāji. Latgales artilērijas pulks apskatītajā periodā bija viens no nozīmīgākajiem faktoriem, kas bija sekmējis pilsētas atdzimšanu un attīstību pēc 1. Pasaules kara nodarītajiem postījumiem.

The aim of the undergraduate thesis „The role of Latvian army Latgale artillery regiment in social life of Krustpils garrison, 1921-1940” was to evaluate the significance of Latgale artillery regiment in social life of Krustpils garrison. Latgale artillery regiment was one of 6 artillery regiments in Latvian army. Whilst at their place of permanent dislocation – Krustpils city, regiment, alongside to its direct service duties, left a very big impact on the social life of the garrison. Representatives of regiment worked in garrison community organizations and organized social life of garrison themselves. During the period examined, Latgale artillery regiment was was one of the most important factors that had contributed to the revival and development of the city after the the damage caused by First World War.
The role of Latvian army Latgale artillery regiment in social life of Krustpils garrison, 1921-1940
Keywords: Vēsture