Kriminālsods -sabiedriskais darbs - Bendzelovska, Digna (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba nosaukums “Kriminālsods “Sabiedriskais darbs”” sevī ietver jau jaunā soda veida nosaukumu, kurš pieņemts 2020.gada 17.decembrī un Krimināllikumā stāsies spēkā 2022.gada 1.janvārī, attiecīgi arī bakalaura darbā autore izmantos jauno soda veida nosaukumu. Autore uzskata, ka bakalaura darba temats ir aktuāls, jo tas kā “Sabiedriskais darbs” tiek definēts tikai ar 2022.gada 1.janvāri. Līdz ar to šie grozījumi ietekmē ne tikai paša soda veida nosaukumu, bet arī tā piemērošanu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un analizēt kriminālsoda “sabiedriskais darbs” jēdzienu, piemērošanu, vēsturisko attīstību, kā arī īpatnības un problēmas kādas bijušas līdz šim un kā to ietekmēs un mainīs Krimināllikuma grozījumi kuri stājas spēka 2022.gada 1.janvārī. Darba uzdevums ir apskatīt tiesisko regulējumu Latvijā un ārvalstīs un izpētīt 2022.gada 1.janvāra spēkā stājušos grozījumus Krimināllikumā, attiecīgi apskatot arī jautājumu par kriminālsoda “Sabiedriskais darbs” piemērošanu nepilngadīgajiem un ietekmi pēc iepriekš minētajiem grozījumiem Krimināllikumā.

The title of the Bachelor's thesis “Criminal Punishment “Public Work”” includes the title of the new type of punishment, which was adopted on December 17, 2020 and will enter into force in the Criminal Law on January 1, 2022. The author believes that the topic of the bachelor's thesis is topical, because it is defined as "Public work" only from January 1, 2022. Consequently, these amendments affect not only the name of the type of penalty itself, but also its application. The aim of the bachelor's thesis is to study and analyze the concept, application, historical development of criminal punishment, as well as the peculiarities and problems that have existed so far and how it will be affected and changed by the amendments to the Criminal Law that come into force on January 1, 2022. The task of the work is to look at the legal regulation in Latvia and abroad and to study the amendments to the Criminal Law that came into force on January 1, 2022, accordingly, considering the issue of the application of the criminal penalty “Public Work” to minors and the impact after the above-mentioned amendments to the Criminal Law.
Criminal Penalty: Community Service
Keywords: Juridiskā zinātne; Piespiedu darbs; Sabiedriskais darbs; Soda veids; Nepilngadīgais; Probācijas klients