Uz mākslīgā intelekta tērzēšanas robotu balstīts labbūtības palīgs - Baikovs, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2025)
Šis dokuments ir Latvijas Universitātes eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātes studenta izstrādātā tīmekļa servera “Uz mākslīgā intelekta tērzēšanas robotu balstīts labbūtības palīgs” izstrādes dokumentācija un analīze. Šis dokuments aptver visu programmatūras izstrādes dzīves ciklu, ietverot programmatūras prasības un dizaina specifikācijas, projektējumu un testēšanu. Šī tīmekļa servera mērķis ir uzlabot lietotāju labsajūtu, nodrošinot personalizētu un atbalstošu virtuālo palīgu. Šī sistēma ir veidota tā, lai sniegtu pozitīvu un pielāgotu pieredzi, kas iegūta, izmantojot dažādas uz mākslīgo intelektu balstītas funkcijas. Tie ietver lietotāju profilu izveidi, emocionālā žurnāla uzturēšanu, dažādu rīku izmantošanu, kā arī kontekstam atbilstošas labbūtības rekomendācijas, lai risinātu individuālas lietotāju problēmas.

This document is a documentation and analysis of development of the web server “AI Chatbot-based Wellbeing Assistant” developed by a student of the Faculty of Exact Sciences and Technology at the University of Latvia. This document covers the entire life cycle of software development, including software requirements and design specifications, functional design and testing. This web server aims to improve user wellness by providing a personalized and supportive virtual assistant. This system is designed to provide positive and tailored experiences gained through a variety of artificial intelligence-based functions. These include creating user profiles, maintaining an emotional journals, using variety of tools, and contextual wellness recommendations to solve individual user problems.
AI chatbot-based wellbeing assistant
Keywords: Datorzinātne; tīmekļa serveris; mākslīgā intelekta asistents; labbūtība; tērzēšanas robots