Mācību centra SIA "Pūcīte" projekta izveide - Čugunova, Valērija (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba projekts: Mācību centra SIA „Pūcīte” projekta izveide. Visās ekonomiskās attīstības stadijās galvenais tautsaimniecības posms ir uzņēmums. Tieši uzņēmumā notiek produkcijas ražošana un pakalpojumu sniegšana patērētājiem, veidojas tieša saikne starp uzņēmuma darbiniekiem un ražošanas līdzekļiem un patērētājiem. Uzņēmums ir patstāvīgs saimniekošanas subjekts, kas ir dibināts produkcijas ražošanai, darba veikšanai un pakalpojumu sniegšanai ar mērķi apmierināt sabiedrības vajadzības un iegūt peļņu Lai vadītu uzņēmumu ir nepieciešama pilnīga un precīza informācija par ražošanu un ar to saistīto citu saimniecisko procesu gaita. Ievāktā informācija ir jāapstrādā, lai pēc tās varētu gūt pilnīgu ainu par uzņēmuma saimnieciskajiem procesiem, to attīstības tendencēm. Informācijas apstrādi, tās izzināšanu veic finanšu analīzes gaitā. Finanšu analīze ir starpposma starp informācijas savākšanu un vadības lēmumu pieņemšanu. Tātad ekonomiskā analīze ir vadības funkcija, kas nodrošina zinātnisku bāzi lēmumu pieņemšanai un to regulēšanai. Ekonomisko analīzi lieto jebkuras vadīšanas funkcijas veikšanai, ja tiek gatavots vadības lēmums par ekonomikas jautājumiem. Konkurences apstākļos ir nepieciešams, lai uzņēmuma vadītājs lielu vērību veltī diviem galvenajiem jautājumiem- rentabilitātes paaugstināšanai un likviditātes saglabāšanai. Izglītība ir tā joma, kurā pieprasījums būs vienmēr, jo bez izglītības cilvēks nespēj sev nodrošināt iespēju tikt pie darba. Paveroties ES „durvīm” studenti un skolnieki būtiski pārdomā iespēju studēt ārzemēs, tas nozīmē, ka šiem cilvēkiem ir nepieciešamas labas zināšanas kādā no svešvalodām. Tāpēc būtu aktuāli izveidot mācība centra projektu un to realizēt dzīvē. Maģistra darba projekta mērķis ir piedāvāt izglītības tirgū iespēju iegūt modulāro un profesionālo izglītību par izdevīgu cenu, organizējot apmācības optimāli izdevīgā laikā atbilstoši akreditētām mācību programmām, veicot efektīvu izglītības kvalitātes nodrošināšanu Latvijas tirgū, izvirzot augstus kvalitātes standartus, kas balstīti uz klientu vēlmju apmierināšanu.

The theme of this project is Training center “Pucīte” Ltd. Establishment. In all stages of economic development the key of it development is the enterprise. Directly in the company, which is producing products and services to consumers, is forming direct link between company employees, the means of production and consumers. The company is an independent management entity, which is established for production, employment and provision of services to satisfy the needs of the community and get profit. The conduct of business requires complete and accurate information on production and other related to business processes. The information collected is processed in order for them to get a complete picture of the company's business processes and their development trends. The processing of information, knowledge and understanding of the subject is formed in financial analysis. Financial analysis is an intermediate between the collection and management decisions. An economic analysis is a management function that provides a scientific basis for decision-making and regulation. Economic analysis is used in any drive to perform a function if it is made a management decision for economic matters. It is necessary that a manager is devoting more attention to such questions as improving profitability and liquidity preservation in the competitive environment. Education is an area in which the demand will always be, because without education people cannot afford a chance to find normal job. Unlocking EU “doors” students are looking for opportunities for studying abroad, this means that, these people will need a good knowledge of a foreign language. That’s why it would be profitable to establish a training center project and realize it to life. The aim of this project is to get modern and professional education for affordable price, organizing training at convenient time, according to accredited training programs, providing effective education quality in Latvian market, which are based on customer satisfaction.
Training centre "Pūcīte" Ltd. project establishment
Keywords: Finanses un kredīts