Amatniecības attīstības iespēju izpēte Latvijā un to risinājumu piedāvājums - Krastiņa, Elīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba „Amatniecības attīstības iespēju izpēte Latvijā un risinājumu piedāvājums” sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā daļā veikta amatniecības nozares izpēte, tēmas norobežošana no Amatniecības attīstības iespēju izpēte Latvijā un risinājumu piedāvājums uz Apģērbu amatniecības iespēju izpēte un risinājuma piedāvājums, veikts pētījums, aptaujājot sabiedrību un ekspertus. Otrajā nodaļā, pamatojoties uz pirmajā nodaļā gūtajiem secinājumiem un pielietojot prāta kartes metodi tiek sastādīts problēmkoks. Galvenā problēma noteikta, pamatojoties uz ekspertu vērtējumu. Tāpat tiek izvirzīts virsmērķis un no tā izrietošie apakšmērķi, kas savukārt palīdz noteikt trīs alternatīvas. Pielietojot projekta alternatīvo risinājumu variantu izvērtējumu ar finanšu analīzes rādītājiem, punktu vērtēšanas metodi, risku analīzi, kā arī priekšrocību un trūkumu noteikšanu, tiek piedāvāts projekta priekšlikums. Trešajā daļā tiek veikta projekta īstenošanas procesa sastādīšana, t.i., projekta starta, plānošanas, kontrolinga un noslēguma izstrāde. Secinājumi un priekšlikumi apkopoti darba beigās. Darba apjoms ir 78 lpp., kas sastāv no trīs nodaļām. Darbā izmantoti 20 attēli un 10 tabulas.

Master's thesis " Development of Crafts to study Latvian and solutions "consists of three parts. In the first part in the craft sector research themes are distinguished from those of Craft Development to study Latvian and solutions to the clothing crafts to study and offer a solution, an investigation by interviewing the public and experts. The second part, based on the first chapter of the learned and the method of using mind map. The main problem defined by the experts. Also raises the overall goal and the resulting sub-goals, which in turn helps to determine the three alternatives. Using the draft version of the evaluation of alternative solutions to the financial analysis indicators, point of valuation, risk analysis, as well as the strengths and weaknesses in, it is proposed the project proposal. The third part of the project implementation process of compilation, ie, project startup, planning, controlling, and the final design. Conclusions and recommendations are summarized at the end of the work. The amount of work is 78 pages, which consists of three sections. The study uses 20 figures and 10 tables.
Research of Development Opportunities of Craft in Latvia and Development proposal
Keywords: Vadībzinātne