Ķīmijas fakultātes mācībspēku kopbilde - Rake, Krišs (My University, 1930)
Latvijas Universitātes (LU) Ķīmijas fakultātes mācībspēku kopbilde. No kreisās pirmajā rindā fotogrāfijā redzami - Jānis Maizīte, nezināms, Augusts Ķešāns, Eduards Zariņš (dekāns), Gustavs Vanags, Eduards Svirlovskis, Eduards Lindemanis, Jānis Krustiņsons u.c. Eduards Zariņš bija Ķīmijas fakultātes Farmācijas nodaļas un LU aptiekas izveides iniciators. LU aptieka tika atvērta 1923. gadā Elizabetes ielā 63, Rīgā, kā normālaptieka un prakses vieta Ķīmijas fakultātes Farmācijas nodaļas studentiem. Tā pastāvēja līdz 1944. gadam. Fotogrāfijas oriģināls glabājas LU Muzeja LU vēstures kolekcijās. Fotogrāfijas izmēri - 13 x 18cm. Fotogrāfijas izmēri pikseļos - 3122 x 1993.

Group photo of the teaching staff of the Faculty of Chemistry of the University of Latvia (UL). From the left in the first row - Jānis Maizīte, unknown, Augusts Ķešāns, Eduards Zariņš (dean), Gustavs Vanags, Eduards Svirlovskis, Eduards Lindemanis, Jānis Krustiņsons, etc. Eduards Zariņš was the initiator of the establishment of the Department of Pharmacy of the Faculty of Chemistry and the UL pharmacy. The UL pharmacy was opened in 1923 at Elizabetes Street 63, Riga, as a place of practice for students of the Department of Pharmacy of the Faculty of Chemistry. It existed until 1944. The original photograph is stored in the UL History collections of the UL Museum. Photograph dimensions (origial) - 13 x 18cm. Photograph dimensions in pixels - 3122 x 1993.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of medicine; Research Subject Categories::MEDICINE::Physiology and pharmacology::Pharmacological research::Pharmacology; LU aptieka; UL pharmacy; mācībspēki; LU Ķīmijas fakultāte; LU Muzejs; LU vēsture