Krāsas un skaņas sintēzes metodes izmantošanas iespējas gleznošanas nodarbībās mākslas skolā - Zilberte, Baiba (Latvijas Universitāte, 2007)
Viens no vizuālās mākslas izglītības mērķiem ir nodrošināt vizuālās mākslas valodas apguvi un attīstīt skolēnu izpratni par procesiem mūsdienu mākslā un mākslas komunikācijā. Mērķi nav iespējams sasniegt, ja mākslas izglītībā netiek iekļauts mūsdienu vizuālās mākslas gan lokālais, gan starptautiskais konteksts. Krāsas un skaņas sintēze kā metode var tikt pielietota mākslas pedagoģijā, lai veidotu izpratni par mūsdienu vizuālo mākslu, attīstītu skolēnu uztveri un domāšanu, paplašinātu vizuālo valodu un veicinātu radošumu. Atslēgvārdi: radošais darbs, vizuālā valoda, krāsa un skaņa

One of the goals of visual art education is to teach visual art language and to develop the student's understanding about contemporary art and art communication. The goal can only be achieved if the context of contemporary art is included in art education. The method of color and sound synthesis can be successfully used in art pedagogy to forma an individual’s perception and thinking, to develop visual language and for a better understanding of visual art. Keywords: originative work, visual art language, color and sound
Possibilities of using the method of colour and sound synthesis at painting lessons in art school
Keywords: Pedagoģija