Nodarbinātības iespējas Latvijas Universitātes vides zinātņu studiju absolventiem - Cīrule, Liene (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā “Nodarbinātības iespējas Latvijas Universitātes vides zinātņu studiju absolventiem” analizētas Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Vides zinātnes bakalaura un maģistra studiju programmās piedāvātās studijas salīdzinājumā ar citu universitāšu piedāvājumu, papildus izvērtējot nepieciešamās zināšanas, prasmes un kompetences vides jomas speciālistiem atbilstoši Latvijā noteiktajiem profesiju standartiem. Vides zinātnes, kā starpdisciplināras un daudzveidīgas zinātnes izvērtējums, tai skaitā eošās un potenciālās darba tirgus prasības, sniegtas balstoties uz absolventu aptauju – anketēšanu, kura veikta interneta vidē.

Thesis “Research on employment potential amongst environment speciality graduates of University of Latvia” describes bachelor and master study program of Environmental science in University of Latvia Faculty of Geography and Earth Sciences in comparison to other universities offering similar study programs. Interdisciplinarity and diversity of environmental science has been shown throughout professional standards, knowledge, competencies and needed practical skills obliged by employers. Study program evaluation has been done according to Internet survery (poll) of graduates.
Research on employment potential amongst environment speciality graduates of University of Latvia
Keywords: Vides zinātne; vides zinātne; darba tirgus; izglītība; vides speciālists