Programmēšanas valodas Java 8 iespējas - Vaivars, Arnis (Latvijas Universitāte, 2014)
Java ir viena no pasaulē populārākajām objektorientētajām programmēšanas valodām. Šī platforma ir nepārtraukti attīstīta un pilnveidota, ar katru versiju sniedzot programmatūras izstrādātājiem jaunas iespējas. 2014.gada martā tika izplatīta uz darba izstrādes brīdi jaunākā platformas versija – Java 8. Pateicoties lambda izteiksmēm, Nashorn Javascript dzinējam, jaunajām datuma, laika un straumju lietojumprogrammu saskarnēm un citām iespējām, šis laidiens iespējams ir pati gaidītākā Java versija. Darba mērķis ir izpētīt jaunās Java 8 iespējas, apzināt iespējamos pielietojumus, kā arī novērtēt to risinājumus, efektivitāti un piemērotību mūsdienu situācijai. Darba ietvaros tika apgūtas jaunās lietojumprogrammu saskarnes, analizēts to noderīgums un veikti praktiski testi.

Java is one of the world's most popular object-oriented programming languages. This platform has been constantly developed and improved while with each version providing new features for software developers. In March 2014 the newest version of platform was released - Java 8. Thanks to lambda expressions, Nashorn Javascript engine, DateTime and Stream APIs, this release is probably the most awaited version of Java. The goal of this thesis is to explore new Java 8 features, identify potential use cases, as well as to evaluate the implementation, efficiency and appropriateness according to today's situation. While writing this thesis, the new APIs were learnt, analyzed their usefulness and tests carried out in practice.
Features of Java 8 programming language
Keywords: Datorzinātne