Radiācijķīmiski modificētu elastomēru kopolimēru-ferītu kompozīciju struktūras un deformatīvas īpašības - Isahanovs, Tigrans (Latvijas Universitāte, 2013)
Radiācijķīmiski modificētu elastomēru kopolimēru – ferītu kompozīciju struktūras un deformatīvās īpašības. Isahanovs T., darba vadītājs V. Kaļķis. Maģistra darbs 43 lpp., 30 attēli, 3 tabulas, 34 literatūras avoti. Latviešu valodā. Pētīta jonizējošā starojuma (paātrināti elektroni) un niķeļa-cinka ferītu pildvielas ietekme uz etilēna-oktēna kopolimēru struktūras un deformatīvas īpašībam. Kā pētījumu paraugi tika izmantoti etilēna-oktēna kopolimēra paraugi ar 17 m.% un 38 m.% oktēna saturu. Salīdzinātas neapstarotas un apstarotas kompozīcijas pie absorbētā starojuma dozām 100, 150, 300 un 500 kGy. Novērtētas radiācijķīmiski modificētu kompozīciju stiprības-deformatīvas īpašības, gelfrakcijas saturs. Struktūras īpašības noteiktas ar diferenciāli skenējošas kalorimetrijas un Furje transformācijas infrasarkanās spektrometrijas metodem. Orientētām šķērssaistītām kompozīcijām noteiktas termomehāniskās īpašības.

Radiation-chemically modified elastomer copolymer-ferrite composition structure and deformation properties. Isahanovs T., scientific supervisor V. Kaļķis. Master thesis. 43 pages, 30 figures, 3 tables, 34 literature sources. In Latvian. Effect of ionising radiation (accelerated electrons) and nickel-zinc ferrite filler on the structure and the deformation properties of ethylene-octene copolimers has been researched. Ethylene-octene copolymers with octene content 17 and 38 wt.% have been used as the test materials. Unirradiated and irradiated at doses 100, 150, 300 un 500 kGy compositions have been compared. Strenght-deformation properties, and gel fraction content were defined of radiation-chemically modified composites. Structure properties were investigated by the methods of differential scanning calorimetry and Fourier transformation infrared spectrometry. Thermomechanical properties of orientated, cross-linked composition have been investigated.
Structural and deformation properties of radiationchemically modified elastomer copolymer-ferrite composites
Keywords: Ķīmija