AS „Grindeks” un AS „Olainfarm” finansiālā stāvokļa analīze - Kudrjašova, Jana (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir AS “Grindeks” un AS “Olainfarm” finansiālā stāvokļa analīze. Darba mērķis ir veikt AS “Grindeks” un AS “Olainfarm” finansiālās situācijas izpēti par pēdējiem četriem gadiem un rezultātus salīdzināt ar nozares datiem, ka arī novērtēt uzņēmumu attīstības iespējas nākotnē, balstoties uz gada pārskatiem un veiktiem finanšu situācijas analīzēm. Bakalaura darba uzdevumi ir izpētes veikšana par finanšu analīzes būtību, izmantojamo rādītāju novērtējums, finansiālās analīzes veikšana, secinājumu un priekšlikumu izteikums. Darba apjoms ir 75 lpp. Darba izstrādei tika izmantota ekonomiskā literatūra, Centrālās statistikas pārvalde, uzņēmumu gada pārskati, interneta resursi. Darbā ir ietverti 21 tabulas, 6 attēli un 22 formulas.

The Bachelor theme is joint-stock companies “Grindeks” and “Olainfarm” analysis of a financial position of the organization. The aim of this thesis is to be know the financial position of the “Grindeks” and “Olainfarm for the last four years and compare the results with data of branch. Is essentially to estimate opportunities for development of business in the future based on annual reports and the financial analysis of companies. The main tasks of the Bachelor are to research the character of the financial analysis and an assessment of the indicators used in it, also the conclusion and recommendations. The amount of work is 75 pages. Thesis is based on economic literature, the central statistical Bureau, annual reports of the company and different Internet resources. Thesis includes 21 tables, 6 images and 22 formulas.
Financial analysis of joint stock companies „Grindeks” and AS „Olainfarm”
Keywords: Ekonomika; finansiālais stāvoklis; rentabilitāte; likviditāte; peļņa; farmācijas nozare