Magnetoreoloģisko suspensiju plūsmu modelēšana ar galīgo elementu metodi - Cīmurs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā tiek aplūkotas magnetoreoloģisko suspensiju modelēšanas iespējas ar galīgo elementu metodi. Kā pamats plūsmu modelēšanai tiek izmantots Stoksa tuvinājums plūsmām un Bingema likuma apraksts ar nepārtrauktu funkciju. Izstrādāta programmatūra aksiālsimetrisku Stoksa plūsmu aprēķiniem magnētiskā lauka klātbūtnē. Viskozitātes atkarība no magnētiskā lauka un plūsmas rakstura ļauj veikt aprēķinus magnetoreoloģiskajām suspensijām. Darbā veikti aprēķini dažādās ģeometrijās un sniegta plūsmu analīze.

The main subject of this theses work is computer simulation of magnetorheological suspensions by finite element method. magnetorheological flows are described as generalized Stokes flow with Bingham law viscosity. Magnetorheological fluid flow is calculated using homemade finite element computer program. Simulation of a magnetorheological fluid flow is carried out under assumption that fluid viscosity depends on both magnetic field and shear rate. Current work includes simulation results and their analysis for different geometries.
Modeling of magnetorheological suspension flow by finite element method
Keywords: Fizika