Nāve I. Žoludes prozā - Idere-Bankava, Santa (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Nāve I. Žoludes prozā” pētīts nāves pielietojums rakstnieces daiļradē, nāves tēmas un motīva reprezentācija literatūrā. Darbā nāves aspektā analizēti un interpretēti Ingas Žoludes prozas darbi, kas izdoti no 2008. līdz 2013. gadam. Nāve Ingas Žoludes prozā realizējas kā eksistenciāls pārdzīvojums, uzsverot jēgpilnas esības nozīmību un nāves nenovēršamību. Atslēgas vārdi: Inga Žolude, proza, sieviete, bērns, vīrietis, nāve, dzīve, eksistence.

The thesis „Death in the Prose of I. Zolude” focuses on the use of death in prose works by the author, and its representation in literature. Prose works written by Inga Zolude from 2008 – 2013 are analyzed and interpreted in regards to the subject of death in this thesis. In the author’s prose, death is presented as an existential experience, emphasizing the importance of a meaningful existance and the inevitability of the impending death. Key words: Inga Zolude, prose, woman, child, man, death, life, existance.
Death in th Prose of I. Zolude
Keywords: Filoloģija