Tīmekļa vietnes manipulācija no skarienjūtīga ekrāna ierīces. - Bērziņš, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2012)
Ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc iekārtām ar skārienjūtīgiem ekrāniem. Tika izveidota sistēma, kura nodrošina izklaides iespēju tās lietotājam. Sistēma tas ir paredzēts tā ka tās lietotājs izmantojot savu „iPhone” kā pulti var spēlēt spēli „Pong”. Spēle „Pong” ir uz programmēšanas valodas Java veidota, spēle seko galda tenisa principiem. „iPhone” programmēšanai izmanto programmēšanas valodu Objective-C. Sistēmas lietošanas princips ir lietotājs savā tīmekļa pārlūkprogrammā atver vietni, kur parāda spēli „Pong”, tad lietotājs savā „iPhone” ieslēdz vadības pults lietotni un kontrolē spēlē notiekošo. Tīmekļa vietnes manipulācija no skārienjūtīga ekrāna ierīces sistēma ir veidota kā izpētes sistēma ar domu, vai šāda veida sistēmu attīstot tālāk to varētu pārvērst par ienesīgu uzņēmējdarbības iespēju. Atslēgas vārdi: Java, Objective C, iPhone,Pong.

Considering huge demand for touchscreen devices, this system was made for entertainment purposes for its user. Usage of system is, user uses his „iPhone” as remote for game „Pong”. Game „Pong” is made in programming language Java, and it follows principles of table tennis. Programming language for „iPhone” is Objective-C. Principle how to uses this system is like this, user in his web browser opens site location address which shoves „Pong” game, then in his „iPhone” launches application for remote and controls the actions in game. Manipulation of web content with touch screen device system is developed with thought , if system like this after improvements could be made in profitable business possibility. Key words: Java, Objective C, iPhone,Pong.
Manipulation of web application content from touch screen device
Keywords: Datorzinātne