Pārbaudes darbi sociālajās zinībās 9.klasē - Tenisa, Anita (Latvijas Universitāte, 2009)
Anita Tenisa Pārbaudes darbi sociālajās zinībās 9.klasei. Zinātniskais vadītājs, mag. paed., lektore: Inga Riemere. Darba apjoms 79 lpp., 10 pielikumi. Darbs izstrādāts pedagoģijas nozarē sociālo zinību mācību priekšmeta pamatskolai apakšnozarē.Darbs izstrādāts skolēnu mācību sasniegumu novērtēšanas pilnveidē. Diplomdarbam ir 3 daļas: 1.Pusaudžu un jauniešu vecumposmu un mācīšanās motivācijas īpatnības. 2. Pārbaudes darbi kā pedagoģiskā procesa sastāvdaļa. 3.Pārbaudes darbi sociālajās zinībās 9.klasē, to aprobācija, izvērtējums un analīze. Atslēgas vārdi: sociālās zinības, pārbaudes darbs, vērtēšana. Pētījuma objekts: Ķekavas vidusskolas 9.klašu skolēni Pētījuma priekšmets: pārbaudes darbu sociālajās zinībās pamatskolas 9. klasei izstrāde un aprobācija. Pētījuma mērķis: pamatojoties uz pedagoģiskās literatūras atziņām un, ņemot vērā pamatizglītības standarta prasības, izstrādāt un aprobēt pārbaudes darbus sociālajās zinībās 9.klasē. Pētījuma metodes: 1.Pedagoģiskās, psiholoģiskās, metodiskās literatūras izpēte par doto problēmu. 2. Skolēnu sasniegumu vērtēšanu nosakošo normatīvo dokumentu izpēte. 3. Pedagoģiskā izmēģinājuma darbības veikšana, aprobējot pārbaudes darbus 9. klasē. 4.Pārbaudes darbu aprobācija, izpēte un analīze. Darba procesā ir pētīta pedagoģiskā, psiholoģiskā, metodiskā literatūra par doto tēmu, veikta pārbaudes darbu aprobācija Ķekavas vidusskolas 9. klasēs 2007./2008. un 2008./2009.m.g., analizēti pārbaudes darbu rezultāti un izvērtēti autores veidotie sociālo zinību tēmu pārbaudes darbi.Balstoties uz aprobācijas rezultātiem, pārbaudes darbi tiks uzlaboti.Pēc pārbaudes darbu pilnveides, tos var izmantot pamatskolas sociālo zinību skolotāji.

Anita Tenisa Tests in Social Studies for the 9th Grade Supervising tutor: lecturer mag. paed. Inga Riemere Thesis amount:pages, appendixes The thesis is written in the field of pedagogy, subfield of social studies subject for elementary school. It is designed for usage of tests for the social studies classes for the 9th grade at elementary school. The thesis consists of 3 chapters: 1. Peculiarities of the age of adolescents and teenagers and their learning motivation; 2. Tests as a part of pedagogic process; 3. Tests in social studies for the 9th grade, their approbation, assessment and analysis. Research object: assessment of pupils’ achievements in the subject of social studies at elementary school. Research subject: tests in social studies for the 9th grade of an elementary school. Research goal: developing and approbating tests in social studies for the 9th grade, based on ideas comprised in pedagogic literature and taking into account standard requirements of elementary education. Research methods: 1. Studying pedagogic, psychologic, methodic literature on the present issue. 2. Studying regulatory documents laying down rules for assessment of pupils’ achievements. 3. Carrying out pedagogic experiment by approbating tests for the 9th grade. 4. Approbating, examining and analysing tests. Key words: social studies, test, assessment. The thesis has been written by studying pedagogic, psychologic and methodic literature on the present issue and approbating tests in the 9th grade of Kekava Secondary School in the school years of 2007/2008 and 2008/2009, analysing test results and evaluating tests on the social studies subject made by the author. Based on the approbation results, the tests will be improved. After improving them, the tests can be used by social studies teachers of an elementary school.
Tests in social sciences in Grade 9
Keywords: Pedagoģija