Sieviešu identitāšu, lomu, vērtību un vajadzību salīdzinājums žurnāla "Lilit" latviešu un krievu valodas izdevumos un auditorijās - Urbucāne, Laima (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba “Sieviešu identitāšu, lomu, vērtību un vajadzību salīdzinājums žurnāla "Lilit" latviešu un krievu valodas izdevumos un auditorijās” mērķis ir konstatēt žurnālu abu valodu izdevumu intervijās reprezentētās sieviešu lomas un personības raksturiezīmes, piederību dažādām sociālām grupām un atspoguļotās vērtības un salīdzināt tās ar vērtībām žurnālu auditoriju pārstāvju vidū. Darba teorētiskā daļa balstīta uz vērtību, lomu, vajadzību un identitātes jēdziena izpratni. Metodoloģijas daļā pamatotas izvēlētās metodes pētījuma veikšanai – kontentanalīze, elektroniskā aptauja un daļēji strukturētās intervijas. Pētījuma rezultātā apstiprinājās, ka žurnālu saturā parādās atšķirības, kas liecina par divu komunikatīvo telpu eksistenci.

The aim of the Bachelor thesis “Comparison of women's identities, roles, values and needs in the Latvian and Russian language editions of magazine "Lilit" and its audiences” is to study the roles of women, their personality characteristics, social group affiliation and values, represented in the magazine interviews as well as to compare them with the values of audiences. The theoretical part of the thesis, - is based on the notions of values, roles, needs and identity. Explanation of the methods chosen for the study – content analysis, online survey and partly structured interviews is presented in the methodological part. The study confirmed differences in content of the magazines thus showing the existence of two communicative environments.
Comparison of women's identities, roles, values and needs in the Latvian and Russian language editions of magazine "Lilit" and its audiences
Keywords: Komunikācijas zinātne; Mediju izmantošanas un apmierinājuma teorija; identitāte; auditorija; sieviešu žurnāls; kontentanalīze