Biznesa lēmumu pieņemšana nenoteiktā vidē - Titova, Veronika (Latvijas Universitāte, 2025)
Šajā bakalaura darbā tiek pētītas uzņēmējdarbības lēmumu pieņemšanas aktivitātes, kas notiek nenoteiktās darbības vidēs. Pētījumā tiek apvienoti teorētiskie modeļi ar empīriskiem pierādījumiem, izmantojot gan praktiskus gadījumu pētījumus, gan ekspertu interviju datus. Pētījumā tiek izvērtēti vairāki lēmumu pieņemšanas modeļi, vienlaikus pētot to psiholoģiskos elementus, ētiskos aspektus un reakciju uz ārējiem vides traucējumiem. Pētījumā ir iekļauta kritiska Netflix pandēmijas laika stratēģisko izmaiņu analīze, kas parāda, kā uzņēmumi pielāgojas krīzes situācijām. Pētījumā tika izmantotas strukturētas intervijas ar uzņēmējdarbības ekspertiem no dažādām nozarēm, lai apkopotu praktisku informāciju par lēmumu pieņemšanas pieejām nenoteiktos laikos. Pētījumā ir sniegtas būtiskas stratēģijas, lēmumu stili un kontekstuālie elementi, kas ietekmē rezultātus, un sniegti praktiski īstenojami ieteikumi uzņēmumu vadītājiem, kuri vēlas veidot organizācijas noturību un elastību neparedzamās situācijās.

This bachelor thesis examines business decision-making activities that occur in uncertain operational environments. The research combines theoretical models with empirical evidence through both practical case research and expert interview data. The research evaluates multiple decision-making models while studying their psychological elements, ethical aspects and their response to external environmental disturbances. The research includes a critical examination of Netflix's pandemic-era strategic changes, which demonstrate how businesses adapt to crisis situations. The research used structured interviews with business experts from different industries to gather practical information about decision making approaches during uncertain times. The research provides essential strategies, decision styles and contextual elements that affect outcomes and delivers actionable recommendations for business leaders who want to build organizational resilience and agility in unpredictable situations.
Business Decisions Making in Uncertain Environment
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Decision-making; Uncertainty; Business strategy; Netflix case study; COVID-19