Metafora un tās funkcijas A. Platonova garstāstā “Būvbedre”. - Romanova, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba mērķis ir metaforas un tās funkciju izpēte A. Platonova garstāstā “Būvbedre”. Pētījumā analizēti un aprakstīti avoti un teorētiskie materiāli par metaforu, tās saistību ar mitoloģiju, ka arī autora poētikas un mitopoētikas īpatnības. Balstoties uz teorētiskām atziņām, pētījuma analītiskajā daļā skaidrotas metaforu pamatkoncepcijas un sistēma garstāstā. Pētījums var ieinteresēt filologus un tos interesentus, kuriem ir tuva A. Platonova daiļrade.

This study is devoted to a metaphor and its functions in the novel “The Foundation Pit” written by A. Platonov. This work represents the survey study of the theory of metaphor, its relation to mythology, the characteristic features of the writer’s poetics and mythopoetics. In the course of study the main concepts and metaphor system of the novel were highlighted. The present study might be of interest to philologists and people who are interested in the oeuvre of A. Platonov.
The Metaphor and Its Functions in the Novel “The Foundation Pit” by A. Platonov.
Keywords: Valodniecība; Андрей Платонов; повесть «Котлован»; метафора; функция метафоры; мифопоэтика