Apstrādes rūpniecības nozares(banku) kreditēšana Latvijā: Ierobežojošie faktori un attīstības iespējas - Balode, Krista (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma – Apstrādes rūpniecības nozares (banku) kreditēšana Latvijā: ierobežojošie faktori un attīstības iespējas. Pēc veiktās analīzes autore ir secinājusi, ka apstrādes rūpniecība ir reālās ekonomikas daļa un dzinējspēks ekonomikas attīstībai. Finansējuma trūkums ir tipiska problēma, ar ko saskaras ražošanas uzņēmumi, sevišķi mazo un vidējo uzņēmumu segmentā. Darbā tiek raksturota apstrādes rūpniecības nozare, tās specifika un kreditēšanas iespējas. Balstoties uz analīzes datiem, autore ir izstrādājusi priekšlikumus apstrādes rūpniecības nozares kreditēšanas attīstībai. Bakalaura darbā veiktā analīze un pētījums pamatojas uz zinātnisko literatūru, pieejamajiem statistikas datiem, aktuālajām publikācijām žurnālos un laikrakstos, internetā pieejamiem resursiem. Darba apjoms ir 60 lappuses, kurās iekļautas 3 tabulas un 18 attēli. Atslēgvārdi: apstrādes rūpniecības nozare, tautsaimniecība, kreditēšanas atbalsts

Topic of the Bachelor thesis - Bank Lending to Manufacturing Industry in Latvia: Limiting Factors and Development Opportunities. After the author 's analysis has concluded that the manufacturing industry is the real part of the economy and the engine of economic development. Lack of funding is a typical problem faced by manufacturing enterprises, especially by small and medium enterprises sector. The paper describes the manufacturing industry , its specificity and lending facilities. Based on the analysis of the data, the author has developed recommendations for bank lending to manufacturing sector. Bachelor 's analysis work and study is based on the scientific literature, the available statistics, current publications in magazines and newspapers, available Internet resources. The amount of work is 60 pages, which includes 3 charts and 18 figures. Keywords : manufacturing industry, economy, lending support
Bank Lending to Manufakturing Industry in Latvia: Limiting Factors and Development Opportunities
Keywords: Ekonomika