Piesavnāšanās tiesiskais regulējums, juridiskās kvalifikācijas problēmas - Ozoliņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba tēma ir „Piesavināšanās tiesiskais regulējums, juridiskās kvalifikācijas problēmas”. Darba mērķis apskatīt Latvijas Republikas tiesisko regulējumu par noziedzīgu nodarījumu - piesavināšanās, konstatēt piesavināšanas juridiskās kvalifikācijas problēmas, izsecināt kā piesavināšanās, Krimināllikuma 179.panta izpratnē, tiek nošķirta no civiltiesiska strīda un no citiem noziedzīgiem nodarījumiem, lai gūtu izpratni par šajā nozarē pastāvošajām problēmām, domstarpībām un rastu tām risinājumus. Darbs sastāv no sešām nodaļām un apakšnodaļām. Pirmā nodaļa – piesavināšanās veidi. Otrā nodaļa – piesavināšanās noziedzīga nodarījuma sastāvs. Trešā nodaļa – Piesavināšanās norobežošana no citiem noziedzīgiem nodarījumiem pret personas īpašumu. Ceturtā nodaļa – piesavināšanās un civiltiesisks strīds. Piektā nodaļa – piesavināšanās regulējums ārvalstu krimināltiesībās. Sestā nodaļa – piesavināšanās vēsturiskā attīstība Latvijā. Izstrādājot darbu izmantoti 50 juridiskās literatūras avoti. Maģistra darbs sastāv no 65 lapām.

The theme of the research paper is Legal Regulation of misappropriation and the problems of legal skill. The goal of the thesis is to analyze applicable regulatory enactments and judicial practice related to misappropriation, to establish drawbacks of regulatory enactments and to Express the opinion on possible solutions of problematic issues. The thesis consists of six chapters and sub-chapters In the first chapter – types of misappropriation. In the second chapter – constituent elements of a criminal offence. In the third chapter – delimitation of misappropriation from other criminal offences against property In the fourth – misappropriation and a civil dispute In the fifth – legal regulation of misappropriation in foreign countries. In sixth – historical development of legal regulation of misappropriation in Latvia. 50 legal, literary and judicial sources were used for development of the thesis. The thesis consists of 65 pages, it was written in Riga in 2011.
Legal Regulation of misappropiation and the problems of legal skill
Keywords: Juridiskā zinātne