Analizatoru integrācija Laboratorijas informācijas sistēmā - Krjukovs, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2012)
“Analizatoru integrācija Laboratorijas informācijas sistēmā” darba mērķis ir izpētīt situāciju tādā jomā, kā laboratorijas informācijas sistēmas, un izskatīt iespējas veikt laboratorijas analizatoru integrāciju šajās informācijas sistēmās. Darbā tiek apskatītas Latvijā un pasaulē populārākās laboratorijas informācijas sistēmas un salīdzinātas to pieejas analizatoru un sistēmu savstarpējai komunikācijai. Tāpat šajā darbā tiek dots ieskats analizatoru iespējām komunicēt ar ārpasauli. Izpētes laikā iegūtā informācija tiek apkopota un tiek piedāvāts savs risinājums sistēmai, kas spētu sadarboties ar laboratorijas informācijas sistēmām, atsevišķiem laboratorijas analizatoriem, kā arī katra analizatora apstrādes mehānismu. Darba praktiskajā daļā tiek izstrādāts rīks, kurā ir realizēta teorētiskajā daļā aprakstītā pieeja.

The aim of work “Analyzers’ integration in Laboratory information system” is to study laboratory information systems and review possibilities to integrate laboratory analyzers in these information systems. There are examined the most popular laboratory information systems in Latvia and in the world, as well as communications between laboratory analyzers and laboratory information systems. There are also given an overview of analyzer’s possibilities to communicate with outside world. Research results are summarized in this work and own solution is offered to the system that can communicate with laboratory information system, separate laboratory analyzers and each analyzer’s process mechanism. In the practical part of the work the tool that implements approach described in the theoretical part is developed.
Analyzers’ integration in Laboratory information system
Keywords: Datorzinātne