Elektroniskās komercijas organizēšana Latvijā. - Gaidukovs, Oļegs (Latvijas Universitāte, 2009)
Darba tēma – „Elektroniskās komercijas organizēšana Latvijā” izvēlēta, lai veiktu pētījumu par elektroniskās komercijas organizēšanu balstoties uz Latvijas interneta veikalu darbību, konstatētu priekšrocības un trūkumus šajā jomā, ka arī izstrādātu rekomendācijas Interneta veikalu marketinga darbības pilnveidošanai. Bakalaura darba pirmajā nodaļā tiek analizēts elektroniskās komercijas jēdziens, veidi un elektroniskās komercijas attīstība un to ietekmējošie faktori Latvijā. Otrajā nodaļā tiek veikta interneta veikalu kā elektroniskas komercijas veida darbības analīze: Latvijas interneta veikalu tirgus, interneta veikalu norēķinu sistēma un interneta veikalu darbības negatīvās puses, veidojot attiecības ar klientiem. Savukārt bakalaura darba pēdējā, trešajā nodaļā tiek noskaidroti Interneta veikalu virzīšanas pasākumi timeklī. Bakalaura darbā tiek izmantoti specializētā Latvijas un Eiropas ekonomistu, marketologu un menedžeru darbi informācijas tehnoloģijas vadībā, likumdošanas normatīvie akti, preses apskats, Valsts statistikas dati un interneta apskats. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 sadaļām, secinājumiem, priekšlikumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem. Bakalaura darbs satur: 72 lpp. (bez pielikumiem), 7 tabulas, 14 attēlus un 8 pielikumus.

Topic of the work - „Organization of the electronic commerce in Latvia” is selected to research organization of the electronic commerce considering to Latvia internet shops, then establish its advantages and lacks, and also prepare recommendations to improve marketing strategy of the Internet shops. In the first chapter of the bachelor work electronic commerce is defined, its development stages and characteristics are discussed. In the second chapter, the internet shop is analyzed as a kind of an electronic commerce action: Latvia market of the internet shops, payment system of the internet shops and negative halves of the internet shops during contacts its clients. In the third chapter of the work promotion of the internet shops into the web and searching engines is discussed. In are bachelor work literature of the Latvia and European information technology field economist, marketing specialists and managers, the legislation normative acts, press reviews, data of State statistics and internet reviews are used . Bachelor work has introduction, three chapters, conclusions, proposals, literature list and appendixes. Bachelor work contains: 72 p. (without appendixes), 7 tables, 14 images and 8 appendixes.
Organization of electronic commerce in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne