Administratīvā aizturēšana - Ķipurs, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā “Administratīvā aizturēšana” ir pētīts un analizēts administratīva aizturēšanas institūta normatīvais regulējums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā un citos normatīvajos aktos, kā arī analizēta pastāvošā problemātika piemērošanai praksē. Ņemot vērā novecojušu, nepilnīgu normatīvo regulējumu un pa vairākiem normatīviem aktiem sadrumstaloto administratīvās aizturēšanas regulējumu, ir konstatējamas nepilnības gan normatīvajos aktos, gan normatīvo aktu piemērošanā praksē, kā rezultātā tiek administratīvi aizturētas personas, kaut gan būtu iespējams panākt likumdevēja mērķi arī citos, personu tiesību respektējošākos veidos, kā arī ir problemātisks administratīvās aizturēšanas, kā procesuālās darbības, pārsūdzības process. Darba rezultātā ir izdarīti secinājumi, ka ir nepieciešams papildināt vairākus normatīvos aktus, tai skaitā Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, likumu “Par policiju”, u.c.

The Bachelor's thesis "Administrative Detention" examines and analyzes the regulatory framework of the institute for administrative detention in the Code of Administrative Offenses of Latvia and other regulatory enactments, as well as analyzes the existing problem for application in practice. Considering obsolete, incomplete regulatory framework and regulation of administrative detention for several normative acts, there are deficiencies both in the normative acts and in the application of the regulatory enactments in practice, resulting in the administrative detention of persons, although it would be possible to achieve the objective of the legislator in other way respecting the rights of persons in more discriminatory ways, as well as there is a problematic process of administrative detention, such as appeal process. The work has resulted in the conclusion that it is necessary to supplement several normative acts, including the Code of Administrative Offenses of Latvia, the Law "On the Police", etc.
Administrative Detention
Keywords: Juridiskā zinātne; administratīvā aizturēšana; administratīvi procesuālā aizturēšana; procesuālie piespiedu līdzekļi; Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss; lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā