Publisko iepirkumu tiesiskā regulējuma problemātika un pilnveidošana - Kalneniece, Egija (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba „Publisko iepirkumu tiesiskā regulējuma problemātika un pilnveidošana” mērķis ir izpētīt ar Publisko iepirkumu likumu un ar publisko iepirkumu praksi saistītās juridiskās problēmas un izstrādāt to risinājumus. Lai sasniegtu minēto mērķi, maģistra darbā ir analizēti publisko iepirkumu veikšanai piemērojamie normatīvie akti un judikatūra, raksturotas praksē sastopamās problēmas un noskaidroti to rašanās cēloņi. Noskaidrojot rašanās cēloņus, tiek piedāvāti iespējamie risinājumi. Maģistra darba rezultātā autore izdarīja secinājumus kopsavilkuma tēzēs. Secinājumi var būt noderīgi publiskā iepirkuma procesa dalībniekiem, likumdevējam, kā arī tiesai.

The aim of the Master Thesis ,,Problems and improvement of the legal regulation of public procurement” is to explore with the Public Procurement Law and with legal problems related to public procurement practices and develop their solutions. In order to achieve the aim the master's thesis analyses the regulatory enactments and case law applicable to public procurement, describes the problems encountered in practice and clarifies the reasons for their occurrence. When finding out the causes, possible solutions are offered. As a result of the master's thesis, the author drew conclusions in summary theses. The conclusions can be useful for the participants of the public procurement process, the legislator, as well as the court.
Legal regulation problems and improvement of public procurement
Keywords: Juridiskā zinātne; publiskie iepirkumi; interešu konflikti; brīva konkurence; iepirkuma komisija; pretendenti