Interneta komentāru valoda pragmatiskā aspektā - Sovas, Dace (Latvijas Universitāte, 2010)
Šajā darbā analizēts interneta komentāru lietojums pragmatiskajā aspektā. Aplūkoti interneta komentāri, to funkcijas un nozīme valodas attīstībā un īpatnības dialoģiskajā, interpunkcijas, leksikas, sintakses un intertekstualitātes aspektā. Darbā aplūkoti arī segvārda izvēles faktori un anonimitātes aspekts. Interneta komentāru tekstos konstatētas valodas elementu īpatnības emocionālās papildinformācijas izteikšanā, un kā šie valodas līdzekļi iedarbojas uz adresātu . Vislielākā uzmanība veltīta valodas īpatnībām, kas interneta valodu šķir no literārās rakstu valodas.

This work analyses the pragmatic aspect of Internet comments. This paper describes Internet comments, their functions and meaning in development of language and aspects of dialogue, punctuation, lexicon, syntax and intertextuality. This paper analyses factor of nickname choice and aspect of anonymity. Internet comments reveal emotionally expressive elements and their influence upon people addressed. Special attention is devoted to peculiarities that distinguish Internet language standard written language.
The Pragmatic Aspect of Internet Comments
Keywords: Filoloģija