Rakstu un mākslas kameras darbība Kārļa Ulmaņa režīma laikā: 1938.-1940. - Lodziņš, Roberts (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā “Rakstu un mākslas kameras darbība Kārļa Ulmaņa režīma laikā: 1938.-1940.” aprakstīta kultūras dzīve Kārļa Ulmaņa autoritārā režīma laikā, kā arī tiek sniegts uzsvars uz kameru sistēmu, it īpaši bakalaura darba virsrakstā pieminēto Rakstu un mākslas kameru. Darbs ir sadalīts četrās nodaļās. Pirmā nodaļa raksturo vispārējo kultūras dzīvi Kārļa Ulmaņa režīma laikā, otrajā autors apraksta kameru sistēmas principus, kā tās darbojās, kādi bija kameru mērķis, utt. Savukārt trešā un ceturtā nodaļa veltīta kursa darbā apskatītajai Rakstu un mākslas kamerai. Kopumā bakalaura darbs sastāv no 60 lapām, bakalaura darba autors kā galveno avotu bakalaura darba rakstīšanai izmantoja literatūras vienības.

In the bachelors work “Literature and Art camera during the regime of Kārlis Ulmanis: 1938-1940.” cultural life in Latvia during the authoritarian regime of Karlis Ulmanis is described. The main focus of the bachelors work is on the topic of Literatura and Art camera, that is described in the title of the work. Work is divided into four chapters. First chapter describes cultural life in Latvia during the regime of Karlis Ulmanis. In the second part, author describes the main principles of camera system – the main goals, focus, etc. In the third and fourth part the main focus is on Literature and art camera. Work consists of 60 pages, the author of the work used literature as the main source of research.
Literature and Art camera during the regime of Kārlis Ulmanis: 1938-1940.
Keywords: Vēsture; Kārlis Ulmanis; Kameru sistēma; Autoritārisms; Kultūra