Iedzīvotāju ienākuma nodoklis Latvijā - Horna, Laila (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz Centrālās statistikas datu bāzi, izanalizēt iedzīvotāju ienākuma nodokļa veidošanos, izpētīt ekonomiskās krīzes sekas attiecībā pret IIN. Pirmajā nodaļā tiek skaidroti nodokļus sistēmas veidošanās pamatprincipi, otrajā tiek pētīta IIN struktūra, tā likmes, sadalījums valsts budžetā, apliekamie un nepaliekamie ienākumi, attaisnotie izdevumi. Trešajā nodaļā tiek skaidrota nodokļa administrēšana, atvieglojumi un neapliekamais minimums, ceturtajā tiek attainots IIN aprēķins un piektajā nodaļā autore veica pētījumu, kurā izpēta ekonomiskās krīzes sekas attiecībā pret IIN. Bakalaura darbā ir iekļauta 1 tabula, 11 attēli, 2 formulas un 27 izmantotās literatūras avoti. Atslēgas vārdi: nodokļu politika, iedzīvotāju ienākuma nodoklis, ekonomiskā krīze, valsts budžeta izdevumi.

The goal of bachelor is, based onthe Central StatisticalDatabase,analyze the developement of the personal income tax and survey the results of economical crisis in Latvia. In 1st chapter were analyzed the basic principle of personal income tax (PIT).In chapter 2 were analyzed structure of PIT, rates, taxable and tax free income, eligible expenses, income tax distribution in state budget, in 3rd were analyzed personal income tax administration, tax relief and untaxed minimum.In 4th chapter were displayed the personal income tax calculation andin 5th were author made survey, which was made, in order to see what kind of results are at Latvia after economic crisis. The bachelor work includes 1 table, 11 figures, 2 formulas and 27 literature sources. Keywords: taxation policy, personal income tax, economical crisis, state budget expenses.
The personal income tax in Latvia
Keywords: Ekonomika