Testu automātiska ģenerēšana - Ivanovs, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darbā ir apskatīti dažādi rīki un to pieejas testpiemēru ģenerēšanai ar ieejas datu kopu. Darbā tiek apskatīts reāli praksē pielietojams rīks – IntelliTest, kā tas ģenerē testpiemērus dažādām funkcionāli vienkāršām programmām, kas ir iekļauts Visual Studio programmatūras izstrādes vidē. Līdzīgi ir apskatīts arī EvoSuite rīks, kas ir atvērtā koda testpiemēru ģenerēšanas rīks. Tiek apskatīti rīku ierobežojumi. Autors piedāvā idejas šo rīku uzlabojumiem, ņemot vērā to ģenerētās testpiemēru kopas kvalitāti, iegūtos rezultātus.

In this master's thesis – "Automatic test data generation" – the author examines different tools and techniques used by them for test generation with an input value set. A real, used in practice tool – IntelliTest is examined, how it generates tests with an input value set for some functionally simple programs, which is included in the Visual Studio application development suite. Similarly, the EvoSuite tool is examined, it is a standalone, open-source tool. The author proposes some ideas for the examined tool improvement, based on the quality of their generated test set and results.
Automatic test data generation
Keywords: Datorzinātne; testēšana; testpiemēri; IntelliTest; EvoSuite