Gaujas ielejas morfoloģija Viduslatvijas un Piejūras zemienē - Molnare, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā veikts pētījums par Gaujas ielejas morfoloģiju lejasteces posmā. Darbā teorētiskajā daļā apzināti agrāk veikto pētījumu rezultāti par Gaujas ielejas ģeomorfoloģisko uzbūvi un veikta literatūras analīze par upju ieleju morfoloģisko uzbūvi un aluvialiem nogulumiem. Darbā rezultatā sagatavotas kartes, kuras balstītas uz Latvijas ģeotelpiskas informācijas aģentūras izveidoto LiDAR zemes virsmas modeli un autores veiktājiem kamerāliem un lauka pētījumiem. Iegūtie rezultāti apstrādāti izmantojot QGis, ArcMap, Streonet un Microsattion datorprogrammas. Pētījuma rezultāti liecina par Gaujas ielejas lejasteces sarežģīto uzbūvi un tas posmveidīgo attīstību deglaciācijas laikā. Darbs ietver 65 lappuses, 3 nodaļas, 29 attēlus, 4 tabulas un 2 pielikumus. Tas satur atsauksmes uz 56 izziņas avotiem. Atslēgvārdi: ieleja, terase, paliene, furkācija, laterāla migrācija, LiDAR.

A study of the morphology of the Gauja valleys lower stage has been conducted in the bachelor's thesis. The theoretical part of the study is to gather information about previous studies on the geomorphological structure of the Gauja Valley and carry out a literature analysis on the morphological structure of river valleys and alluvial sediments. Maps were drawn, in the result of the work, which were based on the land surface model of LiDAR, created by the Latvian geospatial information agency, and author's cameral and field studies. Obtained results have been processed using QGis, ArcMap, Streonetand, Microsattion computer programs. The results of the study show the complex structure of the downstream of the Gauja valley and its partial development during deglaciation. The work includes 65 pages, 3 chapters, 29 images, 4 tables and 2 attachments. It contains references to 56 sources of information. Keywords: valley, terrace, floodplain, furking, lateral migration, LiDAR.
Morphology of the River Gauja valley in the Middle Latvian Coastal Lowlands
Keywords: Ģeoloģija; ieleja; terase; paliene; furkācija; laterāla migrācija