SIA "Saldumu tirdzniecība" saimnieciskās darbības analīze un attīstības perspektīvas - Leščova, Olga (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma „SIA „Saldumu Tirdzniecības” saimnieciskas darbības analīze un attīstības perspektīvas” uzņēmuma vadītājam nepārtraukti ir jāpieņem dažādi lēmumi gan operatīvie, gan stratēģiskie un lai šie lēmumi pozitīvi ietekmētu uzņēmuma darbību, ir jāzina kādas darbības ir jāveic lēmumu pieņemšanas procesā. Svarīgākais posms lēmumu pieņemšanas procesā ir problēmas analīze, cēloņu meklēšana. Tas tiek veikts analizējot uzņēmuma rīcībā esošo informāciju ar dažādu metožu palīdzību. Viena no šādām metodēm ir arī finanšu analīze, jo tā analizē un novērtē faktiskos datus, tātad nosaka, cik efektīvi uzņēmums ir darbojies. Maģistra darba mērķis ir veikt uzņēmuma SIA „Saldumu Tirdzniecība” saimnieciskās darbības novērtējumu, noteikt konkurētspējas priekšrocības un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma tālākai darbībai. Maģistra darba problēma saistīta ar uzņēmuma vadības nekompetenci un nevēlēšanos veikt finanšu analīzi periodiski, līdz ar to savlaicīgi konstatēt finanšu problēmas uzņēmumā, jo mūsdienās pareizai finanšu sadalei uzņēmumā ir ļoti liela loma - tā nosaka uzņēmuma konkurētspēju, potenciālu ar sadarbības partneriem un investoriem. Maģistra darbs sastāv no anotācijas latviešu un angļu valodā, ievada, 3 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Pirmajā nodaļā veikts saimnieciskās darbības analīzes teorētiskās bāzes raksturojums, otrajā nodaļā autore izvērtēja SIA „Saldumu Tirdzniecība” darbību un konkurētspēju tirgū un trešajā nodaļā izvērtēja finanšu situāciju uzņēmumā SIA „Saldumu Tirdzniecība” salīdzinājumā ar konkurentu uzņēmumu SIA „Skrīveru Saldumi”. Maģistra darbā izmantoti publiski pieejamie statistiskie dati, zinātniskie raksti, literatūra no mārketinga, stratēģijas, vadzinības un finanšu grāmatām, interneta avoti, SIA „Saldumu Tirdzniecība“ un SIA „Skrīveru Saldumi“ gada pārskati un SIA „Saldumu Tirdzniecība“ nepublicētie materiāli. Atslēgvārdi – saimnieciskā darbība, finanšu analīze, koeficienti, konkurētspēja.

Master's thesis: “Ltd “Saldumu Tirdznieciba” business analysis and development prospects” the chief executive must continually requires varying both operational and strategic, and that those decisions have a positive impact on company operations, to know what to take decision-making process. The most important stage of the decision-making process of analysis the problem and the reasons for searching. This is done by analyzing the company's information with different methods. One of these methods is the financial analysis because it analyzes and evaluates the actual data, so determining how effectively the company is operating. Master's thesis is to carry out Ltd “Saldumu Tirdznieciba” business assessment to determine competitive advantage and providing proposals for further action. Master's thesis problem associated with management incompetence and unwillingness to carry out financial analysis periodically, so that the time to identify financial problems the company because nowadays sound financial distribution company has a very important role - it determines the competitiveness of the company to potential business partners and investors. Master's thesis consists of an abstract, an introduction, three chapters, conclusions and proposals. The first section focuses on economic analysis of the theoretical basis of the characteristics of the second chapter the author examined Ltd “Saldumu Tirdznieciba” performance and competitiveness in the market and in the third section examined the financial situation of Ltd “Saldumu Tirdznieciba” compared with rival Ltd “Skriveru Saldumi”. Master's thesis using publicly available statistical data, scientific literature, literature of marketing strategies, strengthen management and financial books, internet sources, Ltd “Saldumu Tirdznieciba” and Ltd “Skriveru Saldumi” annual reports and the company unpublished material. Keywords - business activities, financial analysis, factors of competitiveness.
Ltd "Saldumu Tirdzniecība" business analysis and development prospects
Keywords: Ekonomika