Web formu ģenerēšana no OWL faila - Ubagovskis, Juris (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbs „Web formu ģenerēšana no OWL faila” apraksta programmproduktu, kurš nodrošina lietotājam grafisku saskarni darbam ar OWL ontoloģijām un RDF datu bāzi. Programmprodukta uzdevums ir dot iespēju lietotājam, uz paša izvēlētas ontoloģijas pamata, aplūkot, dzēst un rediģēt datus RDF datu bāzē, nodrošinot ērtu grafisko saskarni, kas pieejama caur tīmekļa pārlūkprogrammu. Atslēgvārdi: RDF datu bāze, ontoloģija, OWL, tīmekļa formu ģenerēšana.

The Paper “Generating forms from OWL file” describes software, which ensures a graphical interface for users to work with OWL ontology and RDF databases. The task of software is to give the opportunity for a user, basing on his own chosen ontology base, to see, delete and editing data in RDF database, ensuring comfortable graphical interface, which is available through web browser. Keywords: RDF database, ontology, OWL, generating web forms.
Generating web forms from OWL file
Keywords: Datorzinātne