SIA "EIDZ Transports" finansiālā stāvokļa analīze un attīstības iespējas - Višķere, Elīna (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir SIA “EIDZ Transports” finansiālā stāvokļa analīze un attīstības iespējas. Bakalaura darba mērķis ir veikt SIA “EIDZ Transports” finanšu pārskatu analīzi un tās novērtējumu, analizēt attīstības iespējas, kā arī izstrādāt priekšlikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīts finanšu analīzes teorētiskais aspekts. Otrajā nodaļā tiek izpētīts SIA “EIDZ Transports” uzņēmums, kā arī finanšu rādītāji un izveidota uzņēmuma SVID matrica. Trešajā nodaļā tiek veikta finanšu analīze SIA “EIDZ Transports”. Ceturtajā nodaļā tiek salīdzināti SIA “EIDZ Transports” finanšu analīzes rezultāti ar konkuretu šajā nozarē SIA “PAN-TRANS”, kā arī noslēgumā izstrādāti priekšlikumi un pievienoti secinājumi. Darbs sastāv no 68.lapām un 9.pielikumiem. Darba izstrādei izmantoti internetā pieejamie materiāli, Latvijas un ārvalstu speciālās literatūras izdevumu autoru darbiem, Centrālās statistikas pārvaldes dati, SIA “EIDZ Transports” finanšu pārskati.

The subject of the Bachelor’s work is analysis of the financial situation and development possibilities of “EIDZ Transports” LLC. The aim of the Bachelor’s work is to perform analysis and evaluation of the financial statements of “EIDZ Transports” LLC, to analyse development possibilities, as well as to develop proposals for improvement of financial situation. The Bachelor’s work consists of four chapters. The first chapter deal with the theoretical aspect of financial analysis. The seconf chapter examines the company of “EIDZ Transports” LLC, as well as financial indicators and establishes the SVID matrix of the company. In chapter three, financial analysis is performed in “EIDZ Transports” LLC. Chapter four compares the result of the financial analysis of “EIDZ Transports” LLC with the concuret in this sector “PAN-TRANS” LLC, as well as conludes with proposals and conclusions. The work consists of page 68 and 9 attachments. Materials available on the Internet, works of authors of Latvian and foreign special literature publications, data of the Central Statistical Bureau, finansial reports of “EIDZ Transports” LLC have been used for the development of work.
Analysis of the financial situation and development opportunities of “EIDZ Transports” LLC
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Finanšu analīze; Rentabilitāte; Likviditāte; Aprite; Maksātspēja