Autora neoloģismi mūsdienu krievu fantastikas prozā. - Saveiko, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakaulara darbs ir veltīts mūsdienu fantastiskās prozas valodas izpētei. Autors veic mūsdienu fantastikas grāmatu analīzi un autoru neoloģismu izpēti. Autora neoloģismi mūsdienu fantastiskajā prozā tika meklēti šājās grāmatās: «Metro 2033» autors Dmitrijs Gluhovskis, S.T.A.L.K.E.R. «Černobiļa ēnas» autoru kopdarbs, «Rītdien karš» autors Aleksandrs Zoričs. Īpaša uzmanība tiek veltīta autora pielietotajai valodai un autora neoloģisma funkcijām tekstā. Pētījums var ieinteresēt filologus, kuri nodarbojas ar neoloģismu izpēti, kā arī veidot sapratni par mūsdienu fantastiku.

The Bachelor paper is devoted to the language research of the modern Russian science fiction. The author analyses and examines the neologisms in the modern science fiction. The analysis of the neologisms in the modern Russian science fiction was based on the following materials: the novel “Metro 2033” by Dmitry Gluhovski, the collection of texts S.T.A.L.K.E.R. “Shadows of Chernobyl, and the novel “Tomorow War” by Alexander Zorich. The special attention is paid to the language used by the authors. The present research can be interesting for the philologist who study modern neologisms as well as to those who would like to improve the understanding of the modern fiction.
Author’s Neologisms in the Modern Russian Science Fiction.
Keywords: Valodniecība; Неологизмы; окказионализмы; русская современная фантастика; пост апокалипсис; научная фантастика