SIA “Gaujas koks" finanšu analīze - Gātere, Laura (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbs ir par uzņēmuma SIA “Gaujas Koks” finanšu analīzi. Finanšu analīze ir ļoti svarīga, jo ar tās pielietošanas metodēm ir iespējams pamanīt iespējamos draudus un tos laicīgi novērst, lai tie neradītu nelabvēlīgu un neatgriezenisku iespaidu uz uzņēmuma darbību. Bakalaura darba mērķis ir balstoties uz speciālās literatūras veikt SIA “Gaujas Koks” finansiālā stāvokļa analīzi, no iegūtajiem rezultātiem veikt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma darbības pilnveidošanai un attīstībai. Darbs ir veidots trīs daļās, pirmajā daļā tiks apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti, otrajā daļā tiks izpētīts uzņēmums SIA “Gaujas Koks” un veikta tā finansiālā stāvokļa analīze, trešajā nodaļā tiks salīdzināti uzņēmuma finanšu rādītāji ar nozares vidējiem rādītājiem. Bakalaurs sastāv no 63 lapaspusēm. Pētījuma periods ir no 2013.gada līdz 2017.gadam.

Bachelor's thesis is about financial analysis of SIA “Gaujas Koks”. Financial analysis is very important because its application methods can detect potential threats and prevent them in time, so that they do not have an adverse and irreversible impact on the company's operations. The aim of the bachelor thesis is to analyze the financial situation of SIA “Gaujas Koks” based on the special literature, to draw conclusions from the obtained results and to develop proposals for improvement and development of the company's activity. The work is structured in three parts, the first part will deal with the theoretical aspects of financial analysis, the second part will examine the company SIA “Gaujas Koks” and the analysis of its financial position, the third chapter will compare the company's financial indicators with the industry average. The Bachelor consists of 63 pages. The research period is from 2013 to 2017.
The financial analysis of company SIA “Gaujas Koks”
Keywords: Ekonomika; Finanšu analīze; Kokapstrāde; Likviditāte; Rentabilitāte; Kapitāla struktūra