Piedziņas vēršana uz naudas līdzekļiem un ar to saistītā problemātika - Podniece, Sandra (Latvijas Universitāte, 2015)
Likumīgā spēkā stājušies nolēmumi ir jāpilda, tādēļ, lai garantētu to nolēmumu izpildi, kuri netiek pildīti labprātīgi, likums paredz tos izpildīt ar piespiedu izpildes paņēmieniem. Šo procesu veic tam speciāli deleģētas personas – tiesu izpildītāji – saskaņā ar Civilprocesa likumu un Tiesu izpildītāju likumu. Viens no piespiedu piedziņas mehānismiem ir piedziņas vēršana uz naudas līdzekļiem. Ņemot vērā nemitīgos grozījumus tiesību normās piespiedu izpildes uzlabošanai, aizvien tiek konstatētas jaunas nepilnības, gan regulējumā, gan tā interpretācijā un piemērošanā praksē. Darba izstrādes uzdevums ir atspoguļot normatīvo aktu un to praktiskā pielietojuma mijiedarbību, konstatēt pretrunas un trūkumus, tādējādi izvirzot mērķi novērst šīs nepilnības, kā rezultātā tiek piedāvāti argumentēti un atbilstoši uzlabojumi. Atslēgvārdi: piespiedu piedziņa, naudas līdzekļi, tiesu izpildītājs, parādnieks, piedzinējs, attīstība, salīdzinājums, likuma grozījumi.

Legal judgments must be fulfilled, but, in order, to ensure the enforcement of judgments which are not fulfilled voluntarily, the law provides for them to comply with an enforcement techniques. This process is conducted to specially delegated persons - bailiffs - in accordance with the Civil Procedure law, and Bailiffs law. One of enforced recovery mechanisms is recovery of funds. Consider the ever-amendment in law to improve enforcement, there still being found new imperfections in regulatory, interpretation and application in practice. Thesis task is to reflect the laws and regulations and their practical application interactions, identify inconsistencies and disadvantages, thus aiming to remedy these incompletenesses, as a result offered a reasoned and appropriate improvments. Keywords: coercive collection, money, bailiff, debtor, collector, development, comparison, amendments to law.
The drive focusing on cash and related problems
Keywords: Juridiskā zinātne