Lauksaimniecības uzņēmumu attīstības un bioloģisko aktīvu uzskaites problēmas un risinājumi - Salmiņa, Sanita (Latvijas Universitāte, 2013)
Sanitas Salmiņas maģistra darba tēma ir: „Lauksaimniecības uzņēmumu attīstības un bioloģisko aktīvu uzskaites problēmas un risinājumi”. Maģistra darba mērķis: Izpētīt lauksaimniecības uzņēmumu aktīvu uzskaites kārtību un identificēt problēmas lauksaimniecības aktīvu klasificēšanā un faktiskā to interpretēšanā finanšu pārskatu sastādīšanas kontekstā, sniegt ieteikumus nepilnību novēršanā bioloģisko aktīvu uzskaitē. Maģistra darba mērķa sasniegšanā tika veikti vairāki uzdevumi: Izpētīta lauksaimniecības ietekme uz Latvijas ekonomiku, sniegta analizējoša informācija par ZS „Senči”, izanalizēts bioloģisko aktīvu uzskaites juridiskais pamats un salīdzināts ar citu valstu normatīvo bāzi, izpētīts bioloģisko aktīvu atzīšanas un izmaksu uzskaites nozīme. Izanalizētas bioloģisko aktīvu novērtēšanas metodes, doti secinājumi un izteikti priekšlikumi. Atslēgas vārdi: bioloģiskie aktīvi, krājumi, lauksaimniecība, nepabeigtā ražošana, pašizmaksa, patiesā vērtība.

Sanita Salmiņa master's theme`s: "Problems and solutions of development of agriculture enterprises and accounting of biological assets ". The objective of the master's thesis: to study of agricultural enterprise assets and to identify problems in the classification of agricultural assets and the actual interpretation of the financial reporting in context, to make recommendations to the failures of the biological asset accounting. The objective of the thesis was carried out a number of tasks: Explored the impact of agriculture on the Latvian economy, provided analysed information about the farm "Senči", analyzed the legal basis of biological asset accounting and compared with the regulatory framework of other countries, researched the recognition of biological assets and the role of cost accounting. Analysed evaluation methods of biological assets, made conclusions and uggestions. Keywords: biological assets, inventories, agriculture, work in progress production,cost,fair value
Problems and solutions of development of agriculture enterprises and accounting of biological asset
Keywords: Ekonomika