Mākoņa pārraudzība dinamiskai mērogošanai - Zvidriņa, Māra (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā pētītas dažādas statistikas metodes, kas ļautu prognozēt vērtības nākotnē un novērstu serveru pārslodzi, izlīdzinot slodzes starp serveriem. Darba mērķis ir uzrakstīt programmu, kas apzinātu prognozi un reaģētu atbilstoši situācijai, un vajadzības gadījumā pieslēgtu jaunu serveri. Izstrādes laikā secināts, ka neviena no pieejamajām statistikas metodēm nav derīga šādu mērķu izpildei, tādēļ, apkopojot svarīgāko, ir izveidota jauna metode, kas paredz slodzi, balstoties uz iepriekšējiem datiem. Rezultātā ir izveidota programma, kas seko līdzi noslodzei un laicīgi brīdina par iespējamu pārslodzi un to novērš. Atslēgvārdi: dinamikas rindas, prognozēšanas metode, serveri, slodze.

There are researched different statistic methods, which will allow predicting values in the future and will avert overload of servers, in this way it will equate loads between servers. The aim of the work is to write a program, which identifies prediction and responds appropriate to the situation, and if it is needed – to add a new server. In the time of development it is concluded that none of available statistic methods is suitable for attainment of objective, therefore it is created a new method, that predicts the load and it uses data of previous time. As a result it is created a program, that does monitoring of the load and duly gives warning of possible overload, and also averts it. Key words: time series, forecasting method, servers, load.
Cloud monitoring for dynamic scaling
Keywords: Datorzinātne