Harizma un tās loma politikā: līderu politiskā diskursa analīze - Intezars, Anvars (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Harizma un tās loma politikā: līderu politiskā diskursa analīze” galvenais uzdevums bija izanalizēt un attīstīt harizmas definējumu, paveikt padziļināto analīzi par harizmas konceptu un to sastāvdaļām, noskaidrot harizmas lomu politiskajos un sociālajos jautājumos kopumā. Teorētiskajā daļā tika aplūkots plašs harizmas teorētiskais pieņēmums no vairāku pētnieku uzskatu. Lielāka daļa no teorijas, bija veltīta idejai par to, ka harizma ir uguns, kuru veido trīs galvenie elementi: dzirkstele, uzliesmojošs materiāls, skābeklis. Empīriskajā daļā analīzes rezultāti atspoguļo kā mijiedarbojas harizmas elementi un pie kādiem rezultātiem tas noved kopumā. Secinājumos, ir atspoguļoti kopīgie rezultāti par pētījumu. Atslēgvārdi: harizma, līderis, sekotāji, politika, viendabīgums.

In graduate research paper „Charisma and its role in politics: political discourse analysis of leaders” the main aim was to analyse and develop the definition of charisma, to make profound analysis about charisma’s concept and it’s components, and also to find out charisma’s role in political and social issues in general. In the theoretical part, was examined extensive theoretical assumption. Most part of the theoretical analysis was aimed on idea, that charisma is considerd to be as fire, which consists of three main elements: spark, flammable material, oxygen. In empirical part the results of analysis shows the main results of the charisma’s three element interaction and to what basic results it leads. In conclusions are shown main results of the analysis. Keywords: charisma, leader, followers, politics, homogeneity.
Charisma and its role in politics: political discourse analysis of leaders
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)