Licencētie nebanku kredīti Latvijā - Maščinska, Anita (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā „Licencētie nebanku kredīti Latvijā”, tiek apskatīti nebanku kredītdevēju piedāvātie kredīti Latvijā, to kredītportfelis, kredītu kvalitāte, kopš nebanku kredītdevēju licencēšanas. Latvijā nebanku kreditēšana ir jauns finanšu sektora pakalpojums, un līdz šim brīdim šī nozare nav pilnībā sakārtota, tirgū vēl aizvien pastāvot nelicencētiem nebanku kredītdevējiem. Bakalaura darba mērķis ir uz teorētiskā materiāla pamata un ietekmējošo faktoru analīzes izstrādāt secinājumus un priekšlikumus nebanku kreditēšanas pilnveidošanai Latvijā. Lai sasniegtu bakalaura darba mērķi, darba autore ir izpētījusi, kādi nebanku pakalpojumi ir pieejami Latvijā, kāda ir to izsniegto kredītu statistika, ar ko, galvenokārt, atšķiras banku un nebanku kredītdevēju piedāvātie pakalpojumi, kāda ir patērētāju interese par nebanku kredītiem Latvijā un kādas ir attīstības perspektīvas nebanku kredītiem Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 darba pamatdaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Bakalaura darba apjoms ir 71 lapaspuse, kas satur 30 attēlus, 10 tabulas un vienu pielikumu.

In bachelor work "Licensed non-bank loans in Latvia", author describes the Latvian non-bank credit lendings, their portfolio, the interest rates and the credit quality since non-bank credit lending licensing. In Latvia non-bank lending services in the financial sector is a new and not fully adjusted-in market there still exist unlicensed non-bank creditors. The aim of this bachelor work is to develope conclusions and recommendations for improvement of Latvian non-bank lending base do theoretical material and influencing factor analysis. In order to achieve the aim, the author has studied the types of available non-banking services in Latvia, the statistics of granted loans, the main difference between offered bank and non-bank credit lending services, the consumer interest of non-bank loans and the prospects for development of non-bank loans in Latvia. Bachelor work consists of introduction, 3 main chapters, conclusions and proposals. Bachelor work consists of 71 pages containing 30 images, 10 tables and one annex.
Licensed non-banks loans in Latvia
Keywords: Ekonomika; nebanku kredīti; SMS kredīti; gada procentu likme; īsstermiņa aizdevumi