P. Šmita piezīme polemikai par A. Švābes grāmatu "Latvju kultūras vesture" (Rīga : Kultūras Balss, 1921) I sēj. 1. daļas Dzimts satversme - Šmits, Pēteris (My University, 1921)
P. Šmita piebilde polemikai, ko izraisīja vēsturnieka A. Švābes grāmata "Latvju kultūras vēsture" (Rīga, 1921) par vārdu izcelsmi latviešu valodā, konkrēti šeit - vārdu "banda", kas publicēta mēnešrakstā "Izglītības Ministrijas Mēnešraksts"(1921, Nr. 3, 322. lpp.) pēc A. Švābes atbildes un recenzenta Pētera Liepiņas piezīmes tajā pašā avota numurā. P. Liepiņas recenzija publicēta IMM, 1921, Nr. 2, 193.-200. lpp.
Piezīme "bandas" lietā
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; Šmits Pēteris; Švābe Arveds (1888-1959); Liepiņa Pēteris; Etimoloģija